Mitä on kotiruoka?

Kotiruoka on useimpien ihmisten lempiruokaa ja siitä puhutaan aina lämpimästi. Aikuisena moni muistelee lapsena saamaansa aitoa kotiruokaa, ja on ihmisia joiden mielestä jo koulussa pitäisi opettaa kaikille suosituimmat entisajan kotiruoat. Kotiruoka on ruokaa, joka valmistetaan osittain tai kokonaan itse, ja jonka valmistuksessa käytetään normaaleita kotimaisia ruoka-aineita, kuten peruna, porkkana, lanttu, sipuli, kaali, kala, makkara tai jauheliha. Kotiruoka yleensä siis koostuu jokaiselle tutuista raaka-aineista.

Rakkaudesta ruokaan

Useampi suosittu ja menestyvä ravintola valmistaa herkullisia aterioita rakkaudesta ruokaan. Ruoan valmistuksessa halutaan käyttää mahdollisimman aitoja raaka-aineita, taidokkaasti käsitellen ja mausteiden pitää olla lempeästi ruoan makua korostavia.

Helsingissä ruokatarjontaa riittää, sillä onhan kysymyksessä pääkaupunki. Voidaan kuitenkin todeta, että aina ei ole itsestään selvää, onko isommassakaan kaupungissa aitoa kotiruokaa tarjoavia ruokapaikkoja. Helsingistä löytyy ainakin seuraavat kotiruokaa tarjoavat ruokapaikat.

  • Ravintola Kosmos

Kosmokseen ovat kaikki hyvästä kotiruoasta pitävät tervetulleita, ravintola löytyy osoitteesta Kalevankatu 3.

  • Ravintola Lappi

Lappi sijaitsee keskellä Helsinkiä osoitteessa Annankatu 22. Lappi tarjoaa maistuvaa kotiruokaa, erikoistuen pohjoisen luonnon makuihin.

  • Ravintola Elite

Mikä oli Tauno Palon suosikkipihvi ja kenen mieliruoka on Eliten kalakeitto? Mikä maistuvista kotiruoista on sinun suosikkisi? Tule ja testaa Elite osoitteessa Eteläinen Hesperiankatu 22

  • Ravintola Saaga

Turistien jatkuvan suosion kohteena jo vuosia toiminut Saaga on erikoistunut Lappilaiseen makuihin ja sisustukseen. Ravintola sijaitsee Sinebrychoffin puiston vieressä, osoitteessa Bulevardi 34.

  • Ravintola Kuu

Kuu on töölössä sijaitseva kortteliravintola, joka tarjoaa kotimaista lähiruokaa

aidoista suomalaisista raaka-aineista. Ravintolan löytää osoitteesta Töölönkatu 27.

  • Ravintola Konstan Möljä

Konstan Möljä tuo esiin rannikkokarjalaisen suomalaisuuden tarjoillen upeita herkkuja monipuolisesta noutopöydästä. Kaunis ja hillittyyn sisustukseen panostava paikka löytyy osoitteesta Hietalahdenkatu 14.

  • Ravintola Sea Horse

On mutkaton ja mukava ruokailupaikka. Kysymyksessä on aito klassikkoravintola, joka tarjoaa muun muassa loistavaa

sipulipihviä tai paistetuita silakoita. Hyvä ruokapaikka löytyy osoitteesta

Kapteeninkatu 11.

  • Ravintola Savoy

Savoy on Mannertheimin suosikkipaikka, ja ravintolan ovat suunnitelleet Alvar ja Aino Aalto. Kuuluisa ravintola sijaitsee osoitteessa Eteläesplanadi 14.

  • Ravintola Ateljé Finne

Ravintola on arkkitehtoninen erikoisuus Etu-Töölössä, ja se sijaitsee osoitteessa Arkadiankatu 14.