Suomalainen ravintolaruoka on hyvää

Suomalaiset arvostavat ravintolaruoan todella korkealle

Suomalainen mies tai nainen on useimmiten tyytyväinen ravintolaruoan tasoon, ruoan makuun ja sen houkuttelevuuteen. Suomalainen asiakas on kuitenkin myös laatutietoinen, mikä tulee erittäin hyvin esiin silloin, kun ruoka-annos ei ole jostain syystä maksavaa asiakasta miellyttänyt.

Suomalaiset suosikkiruoat

Keveys on päivän sana ruokailussa ja siksi kasvis-ja vegaaniruoan suosio on koko ajan kohoamassa ylöspäin. Trendi näyttää olevan pinnalla myösravintoloissa, jotka haluavat tarjota asiakkaille heidän mieliruokiaan. Ravintola-annosten kärjessä ovat vuodessa toiseen ikisuosikit pihvi ja kana, joiden suosiolle ei näy loppua. Liharuoat saatetaan kokea liian täyttäviksi, jopa epäterveelliseksi, mutta hyvä pihvi on aina maistuva ja varma valinta. Kalaruokien suosioon saattavat vaikuttaa esimerkiksi allergiat tai muuten kalaruokien ystävät haluavat usein valmistaa kalansa itse. Kana koetaan kaikin puolin terveelliseksi ja kevyeksi ruoaksi ja kananruokien ystäviä löytyy kaikista ikäluokistaMieliruoka ja sukupuolesta riippumatta.

Pikaruokapaikat ovat nuorten ja keski-ikäisten suosiossa, samoin pizzeriat. Lisääntyneen liikunnan ja kuntoilun ansiosta kaikenikäisten ihmisten ruokatietoisuus on kasvanut ja monet pitävät jopa ruokablogeja netissä. Tiivistettynä siis kaikenlainen itsestään huolehtiminen, liikunta ja ruokailutottumukset vaikuttaa suoraan myös siihen, minkälaista ruokaa ihminen tilaa ravintolassa. On sanottava kuitenkin, että ravintoloissa on liikkeellä paljon kokeilunhaluisia henkilöitä, jotka kokeilevat aina mielellään listoilta jotakin uutta.

Hyvä käytös on kaikkialla suotavaa, ja ravintolakäyttäytymisessä on aina voimassa hyvään käytösetikettiin kuuluvat säännöt. Ravintolaan mennessä pukeudutaan siisteihin vaatteisiin ja ollaan kohteliaita niin ravintolan henklökunnalle kuin myös muille asiakkaille. Käytännössä halutaan itselle oma ruokarauha ja suodaan se myös toisille, riippumatta siitä olemmeko liikkeellä yksin, ystävän tai perheen kanssa, vai jopa isolla porukalla. Ruokaravintolassa on usein perheen lapsille oma paikkansa ( esimerkiksi pallomeri ) sillä välin, kun aikuiset syövät. Mieti etukäteen mitä haluat tällä kertaa syödä, se helpottaa valintaasi monipuoliselta ruokalistalta valittaessa.

Kannattaa olla avoin uusille ruoka-aineille ja annosvaihtoehdoille, uuden kokeileminen herkistää makuaisteja ja laajentaa ruokatuntemusta. Fazer Amica teki tutkimuksen henkilöstöravintoloissaan kaikkein suosituimmasta ruokalajista. Vastaus oli yllättävä, sillä suosituin ruoka oli ei ollut perinteinen suomalainen, vaan Italialainen lasagne.