Suomalainen keittiö on erikoistunut keittoihin

Suomen neljä vuodenaikaa ovat vahvasti mukana suomalaisen keittiön perinteissä. Keitot lämmittävät talvella ja viilentävät kesällä. Talvisin keitot ovat täyttävää ja lämmittävää ruokaa ja kesäisin kevyttä, raikasta ruokaa.Suomalaisten suosikkeja ovat muun muassa makkarakeitto, hernekeitto, nakkikeitto, jauhelihakeitto ja sienikeitto. Keitot ovat nopeasti valmistuvia, helppoja tehdä ja ovat varsin sulavaa ruokaa. Keitot perustuvat vanhoihin perinteisiin sukupolvilta toisille.

Ennen vanhaan maistuvia, täyttäviä ja ruokaisia keittoja saatettiin tarjota muun muassa talkoissa kera ruisleivän, voin ja piimän. Keittoja on aina tarjottu myös maistuvina kouluruokina, jotka ovat auttaneet jaksamaan reippaina pitkien koulupäivien ajan. Keittoja voi tehdä kirkkaaseen liemeen, maitoliemeen ja höystää yrteillä, mausteilla tai kermalla, riippuen siitä minkälaista keittoa kulloinkin haluaa valmistaa. Keitot ovat hyvää arkiruokaa ja niitä voi syödä myös missä tahansa juhlissa. Keitot hoikistavat ja pitävät kylläisenä. Keittoa nautitaan esimerkiksi juustojen ja hyvän leivän kanssa.

Keitot yhdistävät uutta ja vanhaa

Täydellinen ja erittäin maistuva esimerkki uutta ja vanhaa yhdistävästä keitosta on TexMex -mifujauhiskeitto. Keitto on tehty kokeilijalle, joka haluaa maistaa uusia, mielenkiintoisia makuelämyksiä. Kylmä punajuuriikeitto on raikas ja erityisesti vegaanin mieleen. Viherpeukalolle maistuvat ainakin tomaattikeitto, kylmä kurkkukeitto ja myskikurpitsakeitto. Elämyksiä hakevalle puolestaan porkkana-vuohenjuustokeitto. Syksyyn lämpöä antavat juustomestarin keitto ja kunnon vanhan ajan lihakeitto. Tiesitkö, että pääkaupungin sydämestä löytyy monia laadukkaita keittoravintoloita? Seuraavaksi esittelyä maukkaita keittoja valmistavista korkealuokkaisista ravintoloista Helsingin sydämessä.

Lönnrotinkadulta löytyy suosittu ravintola Soppakeittiö, jonka maistuva erikoisuus on kana-aurajuustokeitto. Pompier ESPA sijaitsee osoitteessa Eteläesplanadi 8, ja paikka edustaa Eurooppalaista keittiötä. Ravintola Kappelin kaunis sisustus ja erinomainen palvelu kutsuu ruokailemaan. Makoisissa keitoissa löytyy valinnanvaraa, jonka jälkeen maistuu kunnon kahvi sekä tuore pulla.

Soppakeittiö Tapaste Oy sijaitsee Etelärannassa Vanhassa Kauppahallissa. Ravintolan erikoisuus on maistuva maa-artisokkakeitto, joka maistuu kaikenikäisille ruokailijoille. Etniset keittoravintolat ovat vuosi vuodelta nostaneet suosiotaan. Suomenlinnassa sijaitseva Cafe Chapman on erittäin suosittu ruokapaikka, joka on saanut kiitosta paitsi maistuvista ruoistaan myös laadukkaasta ja ystävällisestä palvelusta. Ei siis muuta kuin tutustumaan yksin tai porukalla maistuvia keittoja tarjoaviin ravintoloihin.