Hyvän ravintolan tunnusmerkit

Helsingin sydämessä on paljon hyviä ravintoloita, mutta miten löytää se omasta mielestä parhain ruokaravintola? Ensiksi voidaan aina miettiä, mitä hyvän ravintolan ominaisuuksiin kuuluu. Paikan on oltava viihtyisä, palvelun hyvää ja ruuan herkullista. Korkealuokkaisessa ravintolassa henkilökunta on viimeisen päälle koulutettua ja ammattitaitoista sekä paikan visuaaliseen ilmeeseen on aina huolella panostettu.

Hyvä ruoka

Ravintola saattaa olla erikoistunut tiettyyn kulttuuriin, kuten esimerkiksi kiinalaiseen, ranskalaiseen tai italialaiseen. Kyseisiä ravintoloita kutsutaan etnisiksi ravintoloiksi.

Herkullista ruokaa tarjoavia ranskalaisia ravintoloita ovat esimerkiksi Le Havre ja Lyon. Aitoja ranskalaisia makuelämyksiä tarjoavat ravintolat sukeltavat syvälle makuelämyksiä tarjoavan ranskalaisen keittiön perinteisiin.

Ainutlaatuisia makuelämyksiä saa nauttia tietysti Kiinassa, mutta kiinalaisten ruokaravintoloiden herkullisista ruoista voi parhaimmillaan lumoutua myös keskellä Helsinkiä. Ravintola Nanking Kalevankadulla tarjoaa niin paikallisille kuin turisteillekin herkullista kanaa, katkarapuja, nautaa ja possua. Saatavilla on myös kevätkääryleitä, joista monet suomalaiset eivät ole koskaan kuulleetkaan. Jälkiruokana tarjoillaan friteerattua banaania vaniljajäätelön kera.

Italian monipuoliseen kulttuuriin kuuluvia ainutlaatuisia herkkuja tarjoavat muun muassa Toscanini ja Don Corleone. Toscanini käyttää aitoja ja korkealaatuisia raaka-aineita aitojen italialaisten ruokaelämysten valmistukseen. Ravintolan viinilistoilta löytyy niin ikään täydellisiä, trendikkäitä ja tilanteeseen sopivia viinejä. Don Corleone ravintolan valtteja ovat suussasulava ruoka ja asiakkaan tarpeisiin vastaava, mutkaton palvelu sekä tietenkin kohtuulliset hinnat.

Ravintolaympäristön pitää myös olla tilanteeseen ja tunnelmaan sopiva. Varsinaisen menyyn lisäksi tarjolla pitää olla myös tuoreita salaatteja, makuelämyksiä herätteleviä alkupaloja sekä maukkaita grilliherkkuja. Jokaiselle siis jotakin, ja mitä pääkaupungista ei löydä niin ei sitten mistään.

Ranskalainen ja italialainen keittiö tunnetaan hyvistä viineistään, ja kiinalainen keittiö oluestaan sekä punaviinistään, joka on maailmalla aivan uusinta uutta. Kiinalainen olut on tavallisesti mietoa ja kevyen makuista, joka ei päihdytä liikaa käyttäjäänsä. Olutmerkeistä tunnetuin on tavallisesti Tsingtao, jonka maku perustuu vuosien kokemukseen oluen valmistuksen parissa. Kyseinen tuote on saatavissa jo 60 eri maassa ympäri maapallon.

Hyvä palvelu on oiva markkinointikeino ravintolassa kuin ravintolassa. Ammattitaitoinen ja ystävällinen asiakaspalvelu kruunaa kaiken. Rehellinen ja välitön asiakaspalvelu on aina asiakkaan kuin asiakkaan mieleen.