Minkälainen on ravintola-alan tulevaisuus?

Ravintola-ala tulevaisuudessa

Ravintola-ala on kansainvälisesti kasvava trendi. Ihmiset pitävät ruoanlaitosta

ja arvostavat puhdasta luomu- sekä lähiruokaa. Ruokablogien suosio netissä on uskomaton, ja television kokkiohjelmien suosiota ei edelleenkään heilauta mikään. Mitä tulevaisuudessa sitten syödään ja miten? Yleisesti on ajateltu olevan kaksi vaihtoehtoa, eli ruokailu tapahtuu tulevaisuudessa joko todella hitaasti ja nautiskellen tai entistä tehokkaammin nopealla tahdilla. Ruoan terveellisyyteen ja ulkonäköön tultaneen jatkossakin kiinnittämään tarkkaa huomiota, samoin ravintoloissa käytettäviin ruoanvalmistusmenetelmiin.

Kuinka tulevaisuudessa ravintoloiden päivittäinen tarjonta huomioidaan nykyistä paremmin? Ottavatko ravintolat jatkossa huomioon asian, että aamupäivällä asioivat yleisesti seniorit ja perheen äidit, kun taas muulloin pääosin opiskelijat sekä työssäkäyvät. Kuinka huomioidaan ravintoloissa järjestettävät yksityistilaisuudet, kuten syntymäpäivät, polttarit ja niin edelleen?

Ravintola-ala on kokenut muutoksia jo nyt ja kokee niitä tulevaisuudessakin

Miten järjestyvät suurten tapahtumien ruokajonot, kuten erilaisten otteluiden ja konserttien aikana? Palveluiden tehostumiseen ja nopeuteen on lähes pakko uskoa, erityisesti tilaus- ja maksumenetelmien parantumiseen on jatkossakin erittäin helppoa uskoa. Tulevaisuuden ravintolapalveluiden uskotaan siis jakautuvan kahteen osaan, jossa toinen puoli painottaa aina ruoasta saatavia elämyksiä ja nautiskelua ja toinen puoli painottaa palveluiden sekä itse ruokailutapahtuman nopeutta.

Mitä nopeuteen sitten liittyy, entäpä hitauteen ja nautiskeluun? Valmiiksi täytetyt ruoka-automaatit, niin sanotut pop up -ravintolat, tehokas älymaksaminen ja mukaan otetut, valmiiksi pakatut ruuat tekevät ruokailun helpoksi. Hitaus tarkoittaa pysyvää palvelukulttuuria, pitkiä ja nautinnollisia illallisia ja tunnelmaa ravintoloissa. Erikoistuvatko ravintolat tiettyihin ruokiin, tiettyyn valmistustapaan tai kulttuuriin. Entäpä etniset ravintolat, lisääntyykö niiden määrä vai pysyykö ennallaan? Ravintola-ala kansainväisesti on erittäin vahva suunnannäyttäjä myös tulevaisuudessa, näin uskovat niin kaikki ravintola-alalla nykyään työskentelevät kuin myös niin sanotut tulevaisuudentutkijat.

Raaka-aineiden osuus tulee jatkossakin olemaan vahvalla tasolla suomalainen, eli ravintoloiden ruoanvalmistuksessa ainakin 90% käytettävistä raaka-aineista ovat suomalaisia. Ravintola-alalla nykyään työskentelevistä keittiömestareista suurin osa uskoo, että etniset ravintolat tulevat lisääntymään tulevaisuudessa ja muidenkin ravintoloiden nykyinen

Ravintolat

makumaailma kansainvälistyy. Nykyään voimakkaasti pinnalla oleva trendi luonnonvarojen ahkerasta säilyttämisestä jatkuu myös tulevaisuudessa ja kiertotalous tulee vahvasti näkymään ja kasvamaan myös ravintola-alalla.