Helsinkiläisiä anniskeluravintoloita

Mitä anniskeluravintola tarkoittaa?

Anniskeluravintolalla tarkoitetaan ravintolaa tai baaria, jossa saa myydä luvanvaraisesti alkoholipitoisia juomia. Nykyään melkein kaikki ravintolat erityisiä lounas- ja pikaruokaravintoloita lukuun ottamatta ovat yleensä alkoholijuomien anniskelupaikkoja.

Kaikkien yli 2,8 % alkoholia sisältävien juomien anniskelu on ravintolalla ja baarille aina luvanvarainen elinkeino. Ravintolan on aina haettava ja saatava anniskelulupa ennen varsinaisen alkoholin anniskelun aloittamista Anniskelupassi, joten yleiselle ravintolalle myönnetty anniskelulupa on aina anniskelupaikka- ja elinkeinonharjoittajakohtainen. Yrittäjälle anniskelulupa myönnetään aina toistaiseksi tai määräajaksi.

Anniskeluluvan haltijalla on omat tärkeät velvollisuutensa

Ravintolan henkilökuntineen täytyy pitää tarkoin huolta asiakkaasta, jos hänen fyysinen tai henkinen tilansa sitä vaatii. Käytännössä siis asiakasta, jonka päihtymys on selvästi havaittavissa, ei saa koskaan päästää sisään anniskelupaikkaan. (AlkoL 36 §).

Alkoholijuomaa ei saa myydä eikä luovuttaa koskaan anniskelussa henkilölle,

jonka päihtymys näkyy selvästi tai hänen käytöksensä on häiritsevää.(AlkoL 37 §).Päihtynyt henkilö on välittömästi poistettava anniskelupaikasta, kun se voidaan hänestä havaita. (AlkoL 36 §). Asiakkaan poistaminen on hoidettava hienovaraisesti ja päättäväisesti.

Päihtyneellä asiakkaalla on lupa jäädä valvotusti odottamaan ravintolan eteistilaan hänet hakemaan tulevaa kotiinkuljetusta. Kotiinlähdön tulee tapahtua turvallisesti, joten ravintola voi tilata asiakkaalle esimerkiksi taksin. Asiakkaan turvallisuudesta huolehtiminen saattaa toisinaan edellyttää poliisin kutsumista paikalle. Rikoslaki on säätänyt myös rangaistuksen heitteillepanosta. (rikoslaki 21:14 §).

Helsinkiläisiä anniskeluravintoloita

Cafe Cavalier sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin metroaseman vieressä ja on tyylikäs Gay-kahvila/baari. Tarjolla on tuoreita leivonnaisia ja virkistäviä juomia, kuten erilaiset viinit- kuin oluet ja monipuolinen drinkkivalikoima.

Cavalier tarjoaa live-esiintymisiä ja upeita taidenäyttelyitä.

Eerikinkatu 11 on vetovoimainen ja uniikki baari aivan Helsingin keskustassa.

Paikka tarjoaa juomien lisäksi, paikalla vierailleiden artistien graffiteja,

karaokea ja DJ:n palveluja ja apanilaishenkisen karaoketilan neonvaloineen ja mahtavine tunnelmineen.

Ravintola Grotesk

Grotesk on Michelin-tähdellä palkitun Demo -ravintolan omistajan Tommi Tuomisen omistama ruokaravintolakokonaisuus. Ravintola Grotesk tarjoaa herkullista ruokaa, ainutlaatuisia drinkkejä ja kuplajuomia. Grotesk ravintolalla on Michelin Bib Gourmand – kunniamaininta. Ravintola löytyy osoitteesta, Ludviginkatu 10, Helsinki.

Ravintola Emo tarjoaa perinteistä eurooppalaista ruokaa pohjoismaiseen tyyliin. Lounasruokaa on tarjolla maanantaista perjantaihin ja maukas illallinen maanantaista lauantaihin. Ravintolasta löytyy kesäterassi ja coctailbaari, osoitteessa Kluuvikatu 2.