Laadukkaalla ravintolalla on monta tunnusmerkkiä. Yksi tärkeä on ainahenkilökunnan päivitetty ammattitaito, jota ylläpidetään erilaisilla tapahtumilla, koulutuksilla ja muun muassa ruokamessuilla, joita on viime vuosina järjestetty Suomessa yllättävän vähän. Yleensä ravintolan henkilökunta huippukokkeineen käy kansainvälisillä ruokamessuilla. Helsingin parhaat ravintolat palvelevat asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi mukava tapa osallistua arvostetuille messuille on tunnetut Turun ruoka- ja viinimessut. Kauhajoki on saanut palvella messu-isäntänä vuoden 2018 syksyllä ja messuja Kauhajoella on järjestetty jo huikeat 28 kertaa.

Ravintola-alalla menee lujaa

Ravinto-ala on hyvin trendikäs ja ollut jo vuosia nousujohteinen. Helsinkiin uusia ravintoloita perustetaan vauhdilla, etniset, perinteiset ja vegaaniravintolat ovat kaikki suosionsa huipulla. Kauppakeskus Kampissa sijaitseva uusi etninen, eli filippiiniläinen ravintola ilahduttaa asiakkaitaan perinteisillä filippiiniläisillä herkuilla. Tarjolla on myös uusia filippiiniläisiä herkkuja, sillä ravintola kutsuu itseään termillä “uusi filippiiniläinen keittiö”. Pobre Filipino palvelee asiakkaita osoitteessa Kauppakeskus Kamppi, 5. kerros.

Osoitteessa Kapteeninkatu 26 palvelee Pontus, joka on perustettu vuoden 2018 tammikuussa entisen, tunnetun Kom-ravintolan upeisiin tiloihin. Kysymyksessä on fine casual bistro, joka tarjoaa ainutlaatuisia, persoonallisia ruoka-annoksia.

Osoitteeseen Liisankatu 2 on avattu ravintola Nolla, jonka ylevä tarkoitus on pyrkiä täydelliseen hävikittömyyteen. Kyseisen yrityksen perustajina toimivat ravintoloitsijat ovat hankkineet upeat kannuksensa Michelin ravintoloissa. Nolla tarjoaa tuoretta, raikasta ja viimeisen päälle maistuvaa kasvisruokaa, eli kysymyksessä on korkealuokkainen, aitoa kasvisruokaa tarjoava ravintola. Ravintolan valikoima raaka-aineiden osalta perustuu paljolti eri vuodenaikojen raaka-aineisiin.

Mikä onkaan useamman, perinteisiin suomalaisiin ruokiin tottuneen suomalaisen mieliruoka? Vastaus löytyy alunperin Italiasta ja jo useamman vuosikymmenien ajan myös Suomesta. Mitä Suomi olisikaan ilman maistuvaa pizzaa, pizzerioita ja hienoja pizzaravintoloita upeine sisustuksineen?

Osoitteeseen Lönnrotinkatu 18 perustettu Ravintola Bacco on erikoistunut parhaista raaka-aineista valmistettaviin maistuviin italialaistyyppisiin pizzoihin. Pizzojen kera nautitaan laadukkaita viinejä. Yritys löytyy nimellä Bacco Enoteca & Pizzeria, joka ottaa uudet ja nykyiset asiakkaat hymyn ja loistavan palvelun kera vastaan. Yrityksen valmistaman loistavan pizzan erikoisuus on pizzataikina, jota kohotetaan kaikkiaan 96 tunnin ajan, jolloin lopputuloksena on erittäin maukas ja sulava, vatsaystävällinen pizza.